LUCAS design & illustrasjon

Velkommen til et lite foretak med store ambisjoner! Små jobber for store kunder eller store jobber for små kunder, passer like bra!

God kommunikasjon mellom mennesker er viktig. Dette gjenspeiler seg i alle mine oppdrag, men utmerker seg særlig i prosjekter innen utdanning/skole, forebyggende arbeid og kulturformidling. Et nært samarbeid med oppdragsgiver er grunnlaget for gode løsninger, enten det gjelder kompliserte firmaprofiler eller enkle illustrasjoner. Ingen jobber er like, derfor har jeg valgt å vise stor bredde med ulike løsninger i portefolio.

Jeg har lang erfaring i prosjektstyring, fra ide til produksjon, og sørger for at avtalte budsjetter og tidsfrister holdes. God kontakt med underleverandører og et nært samarbeid i oppfølging av produksjon er en del av dette, enten det gjelder store trykkoppdrag eller publisering av nettløsninger.

Nettløsninger designes med Adobe Muse. Etter at sidene er ferdige kan oppdragsgiver selv endre tekst og bytte ut bilder via nettleser. Jeg sørger for at sidene er brukervennlige, optimalisert for søkemotorer (SEO) og  fungerer på alle plattformer.

Ved store oppdrag eller ved løsninger som krever spesiell kompetanse, har jeg mange gode samarbeidspartnere.

Lucas Design har mottatt æresdiplom i den internasjonale konkurransen «Schönste Bücher Aus Aller Welt» og mottatt flere priser i «Årets vakreste bøker».

 

Noen oppdragsgivere:

Cappelen Damm

Helsedirektoratet

Telemuseet

Steg for steg

Fiskeri- og kystdepartementet

TONO

Musikk i Skolen

Norske Kunsthåndverkere

FN-Sambandet

Universitetsforlaget

Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Kopinor

Senter for Ungdom, Samliv og Seksualitet

Norske kunsthåndverkere

Kommunal- og regionaldepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet

Norsk Musikkråd

Rådgivningskontoret for døve

Solum kommunikasjon

Gyldendal

Arabesk as

NOVA

Elevorganisasjonen

Den Norske Kreftforening

GRAFILL

Forbrukeradvokaten

Advokatkontoret Salomon Johansen AS

Gode venner og utøvende kunstnere

 

Marte Fæhn

Utdannet ved Skolen for Grafisk Design 84-86. Har tidligere vært ansatt hos Falch as Reklamebyrå og Menneske & Media AS. Har siden 1990 jobbet selvstendig. Har også erfaring med undervisning bl.a. hos Hjemmet Mortensen, Aftenposten og Oppland Arbeiderblad.

Var aktiv i Edit, faggruppe i GRAFILL i 14 år og leder i 4 av disse. Edit arrangerer inspirasjonsseminar for designere og illustratører på Geilo annet hvert år.

Marte har vært med i juryen for Rosings brukervennlighetspris i tre år.

Hvem er Lucas? (han er fortsatt min Lucas, nå voksen, men jeg velger å beholde denne linken da den gir meg hyggelige minner:)

Referanser og hyggelige ord:

Arild Johan Myrberg og Ulla Ollendorff, Helsedirektoratet

Vi har samarbeidet med Lucas i mange år på grunn av deres allsidighet, evne til å ALLTID å lose prosjektene vel i havn – selv med svært pressede tidsrammer, ryddighet, kreativitet, god kjennskap til våre målgrupper, masse humor og seriøsitet, allroundere med hensyn til idè, illustrasjon, design, tekst og praktisk gjennomføring. Lett tilgjengelige og vi får mye igjen for skattepengene.

Tori Skrede, ansvarlig redaktør tidskriftet Musikk i skolen

Vi har samarbeidet med Lucas Design i flere år. Lucas Design har har hele tiden bidratt med kreative, morsomme og nyskapende visuelle løsninger som har gjort at bladet vårt har hevet seg atskillige hakk over det vi hadde våget å håpe på. I tillegg framviser Lucas Design presisjon med hensyn til tidsbruk og oppfølging, og stekker seg langt for å etterkomme våre ønsker. En meget inspirerende, hyggelig og punktlig samarbeidspartner!

Tone Sejersted Bødtker, Kommunikasjonskonsulent Norske Kunsthåndverkere

Vi har samarbeidet med Lucas design på flere prosjekter og det har vært fantastisk inspirerende. Eksepsjonelle løsninger og utrolig presisjon med hensyn til tid og oppfølging! Våre budskap har nådd langt utover forventede grenser!

Gert Danielsen, koordinator Tusenårsmålkampanjen

Tusenårsmålkampanjen har vært svært godt fornøyd med samarbeidet med LUCAS. Kampanjen arbeider i Norge for å fremme kunnskap om FNs tusenårsmål om fattigdomsbekjempelse, og LUCAS har laget mye av vårt informasjons- og aktivitetsmateriell i år. Jeg er spesielt imponert over LUCAS' fleksibilitet, punktlighet, kreative ferdigheter og fornuftige priser, og kan varmt anbefale LUCAS til alle som vurderer nye partnere på informasjons- og aktivitetsmateriell. Tusen takk for flott innsats!

Nina Normann Ferguson, redaktør Cappelen Damm

Spenstig og friskt design, kreative løsninger, uproblematisk og inspirerende, samarbeid! Anbefales!

Anne Folkvord, Kommunal- og regionaldepartementet

Jeg vil gjerne takke deg for et godt samarbeide og den veldig gode jobben du gjorde for oss. Både Line Oppgjordsmoen og jeg kan gjerne være referanse for deg/Lucas Design ved senere anledninger, skulle du være interessert.

Janikke Solstad Vedeler, NOVA – Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring

Hei, vi mottok veilederen fredag ettermiddag og er svært fornøyd med den utformingen du ga. Igjen, takk for god innsats på kort tid!

Kjersti Barsok, Kommunal- og regionaldepartementet

Endelig versjon er på vei i posten til deg. Vi har fått masse skryt for omslaget – takk for god jobb og godt samarbeid! Ha en fin dag!

Elisabeth Ramfjord, daglig leder, creative LINK AS

«Vi har samarbeidet med Lucas Design på flere prosjekter innen illustrasjon og grafisk design for kunder som bla. Avantor og Universitetsforlaget med svært gode resultater. Kreative løsninger og presisjon med hensyn til tid og oppfølging. Vi har kun fått entydig positive tilbakemeldinger».

 

Knut Erik Jetlund, kampanjeleder Den Norske Kreftforening

Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Marte Fæhn gjennom flere år og gir henne mine aller beste anbefalinger. Hun er dyktig, inspirerende og utrolig presis med hensyn til tid og oppfølging.

Tone Dalen

Har arbeidet med Lucas på flere prosjekter. Fæhn evner å gå inn i stoffet på dets premisser, samtidig som hun tilfører det nye inspirerende ideer og løsninger.

Mange hilsener fra Camilla

Hei!, jeg er en frustrert grafisk design student som sitter og surfer og prøver å finne litt inspirasjon i web jungelen. Og så kom jeg inn på portefolien din og ble skikkelig imponert. Tenkte jeg skulle bare si det til deg. Du er herved utnevnt til mitt idol!

Emne: Skryt

Hei, jeg vil bare fortelle at jeg syns du er forferdelig flink. Jeg har selv lyst til å jobbe med grafisk design og illustrasjon, og går nå på Næringsakademiet. Men det er ikke så veldig bra her, og lurer på om du har noen tips om hvilke skoler som er billige og bra? Eller har du andre karriære tips? Uansett svar eller ikke, ønsker jeg deg lykke til videre! Linn

Hei Marte!

Mitt navn er Julia,og jeg er en avgangstudent ved Westerdal school of communication. Vi har fått en oppgave på skolen der vi skal finne ut hva vi vil bli når vi blir store,og jeg har vel funnet ut at jeg er mere interesert i design og illustrasjon enn reklame-virksomhet. Da jeg kom over siden din på nettet ble jeg imponert over hvor mye forskjellig arbeid du har gjort! Dette var noe som gjorde meg interesert i å finne ut hvordan du har kommet deg dit du er i dag, og om min utdanning kan ha relevanse for liknende arbeid. Da lurer jeg;hadde det vært mulig å ringe deg å stille deg noen spørsmål,eller evt ta det over mail?

Med vennlig hilsen og beundring, Julia

 

 

Til toppen >